Борщ з цією заправкою виходить дуже наваристим, з яскравим смаком і ароматом. У складі заправки овочі, які, можливо, ви не будете кожен раз додавати в борщ, а тут все готово, до того ж дуже швидко. Готувати борщову заправку можна в сковороді, а можна використовувати мультиварку. Якщо ж готуєте відразу велику порцію, то використовуйте велику каструлю.
Джерело:bbc-ccnn.com
Складові:
- Помідори 500 г
- Буряк 1 шт
- Цибуля ріпчаста 1-2 шт
- Морква 1 шт
- Болгарський перець 1 шт
- Квасоля 1 стакан
- Сіль 1 ст.л
- Рослинна олія 2 ст.л
приготування:
Борщова заправка на зиму
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Квасолю відваріть до напівготовності. Якщо квасоля дуже тверда, її можна замочити в холодній воді на ніч, а потім вже відварити. Квасоля повинна стати злегка м’якою. Я використовую велику червону квасолю, але можна взяти звичайну білу.
Помідори поріжте на невеликі шматочки. Можна також пропустити через м’ясорубку або соковижималку.
Моркву натріть на крупній тертці.
Цибулю дрібно порубати.
Солодкий перець очистіть від насіння і плодоніжки і наріжте кубиком.
Буряк натріть на крупній тертці.
У сковороді розігрійте олію, викладіть моркву і цибулю і обсмажте протягом хвилини
Додайте буряк і солодкий перець. Перемішайте і обсмажте протягом 5-7 хвилин
Відправте в сковороду нарізані помідори. Посоліть, перемішайте і тушкуйте під кришкою на середньому вогні хвилин 20.
Потім додайте в сковороду квасолю, знову добре перемішайте і потримайте на вогні ще хвилин 15
Попередньо простерилизуйте банки будь-яким зручним способом – в духовці, мікрохвильовій печі або над парою. Наповніть підготовлені банки заправкою.
Закрийте банки металевими кришками і залиште до повного охолодження. Потім приберіть в прохолодне місце на зберігання.
Смачного вам борщу!