Ідеальні ЧЕБУРЕКИ з м’ясом. Всього один інгредієнт може зробити їх бездоганними. Тонка і хрустка скоринка у вас вийде завдяки ось цьому секрету. Спробуйте, виходить з першого разу.
Зазвичай тісто для чебуреків прісне і вимагає розкочування до тонкості цигаркового паперу. Додавши кефір, ви отримаєте більш м’яке і еластичне тісто, з яким досить легко працювати.
Джерело:ukrainians.today
Складові
Пшенична мука 400 г
Кефір 1 скл.
Яйце 1 шт.
Яловичий фарш 500 г
Цибуля 2 шт.
Вода 5-6 ст. л.
Соняшникова олія 100 мл.
Приготування
У мисці за допомогою вилки збийте яйце і кефір до однорідної консистенції, додайте дрібку солі.
Невеликими частинами додавайте в суміш борошно. Коли тісто стане крутим, викладіть його на присипаний борошном стіл, гарненько замісіть.
Накрийте тісто тканиною або загорніть в харчову плівку, залиште на 20 хвилин.
В цей час приготуйте начинку: в фарш додайте крупно нарізану цибулю, воду, сіль і перець. Яловичий фарш можна замінити на будь-який інший, можна змішати кілька видів.
Тісто розділіть на 12 частин, кожну частину скачайте в шар.
Розкатайте кожен шар тіста в коржик, викладіть в середину столову ложку фаршу, скріпіть краї.
Качалкою пройдіться по краях чебурека, щоб при смаженні не витікав сок.
Розігрійте рослинну олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте чебуреки з двох боків до рум’яного кольору.
Готові вироби викладайте на серветку, щоб вбрався зайвий жир.
Подавати такі чебуреки краще відразу, поки гарячі. Але і потім можна їх підігріти: вироби не втратять своєї м’якості, завдяки кефіру тесту.
Легкого приготування і приємного апетиту!
Смачного!