Квас має приємний освіжаючий смак, який відмінно втамовує спрагу, особливо в спекотні літні дні.
Квас — напій, без якого неможливо уявити спекотний літній день.
Для того, щоб приготувати домашній квас з хліба з додаванням невеликої кількості пресованих дріжджів, знадобиться такий перелік продуктів:
вода – 1 л;
хліб житній, скибочки – 200 г;
дріжджі пресовані – 5 г;
цукор – 100 г;
лимонна кислота – 0.5 г.
Закип’ятіть воду, охолодіть до кімнатної температури.
Хліб наріжте кубиками, запечіть у духовці, розігрітій до 180-200°C. Готові сухарики мають бути темного кольору. Охолодіть їх до кімнатної температури.
Додайте сухарі у воду. Також покладіть хлібний жмих, що лишився після попереднього приготування квасу. Всипте цукор і лимонну кислоту.
Покришіть руками у воду свіжі дріжджі. Перемішайте та лишіть на ніч у прохолодному місці (кришкою не накривайте).
Процідіть напій крізь марлю, вичавіть із хліба рідину. Хлібний жмих лишіть для наступного приготування.
Розлийте квас у пляшках. Не наливайте повні пляшки, щоб квас, піднімаючись, не виходив назовні. Залишіть на 2 дні в холодильнику.