На сьогоднішній день картопля фрі шалено популярна не тільки в ресторанах швидкого харчування, але і вдома. Дітям дуже подобається хрустка скоринка, проте мами часто відмовляють своїм малюкам в цій страві, бо готувати її потрібно у великій кількості олії, а це дуже і дуже шкідливо. Але кмітливі господині завжди дадуть собі раду. Сьогодні ми розповімо, як приготувати картоплю без краплі олії і жиру.
Нарізаємо очищену картоплю на брусочки завтовшки 1 см.
Необхідні інгредієнти:
- Картопля – 5-7 шт;
- Яйця – 2 шт;
- Сіль за смаком;
- Спеції за смаком.
Спочатку необхідно нарізати очищену картоплю на брусочки завтовшки 1 см.
Далі відокремте білки від жовтків і білки злегка збийте. Білки перемішати, додати сіль, спеції (сіль, чорний перець, паприку і перемішуємо).
У ємність з білками пересипаємо картоплю. Брусочки викладаємо на деко.
Деко застелити харчовим папером і викласти на нього картоплю, як показано на малюнку. Відправляємо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Через 5-7 хвилин з-під картоплі необхідно прибрати папір і залишити її пекти до появи золотистої скоринки.
Картопля фрі готова. Смачного!
Опубліковано 2 лютого 2019 року