Цей смачний додаток до столу відомий в усьому світі і може бути використаний як гарнір до різних страв або як самостійна закуска.
Необхідні інгредієнти:
- капуста – 2 кг;
- морква – 130 г;
- солодкий перець – 70 г;
- вода – 1 літр;
- перці горошком;
- лавровий лист;
- цукор – 165 г;
- оцет 9% – 135 г;
- сіль – 2 ст.л.
Приготування
Готуємо маринад – виливаємо в каструлю воду, викладаємо запашний перець і чорний перець горошком, лаврове листя за смаком.
Висипаємо у воду цукровий пісок та сіль, варимо до закипання.
Після кипіння варимо маринад 10 хвилин. У цей час дрібно шаткуємо білокачанну капусту, позбавляємо від верхнього листя і кореня.
Натираємо на великій тертці очищену моркву. Видаляємо з солодкого перцю начинки і нарізаємо невеликими брусками.
Змішуємо у великій каструлі капусту з перцем та морквою. Вливаємо в маринад оцет, додаємо рідину в каструлю з капустою.
Перемішуємо капусту в маринаді і залишаємо до остигання. Поки капуста остигає, її слід перемішати ще кілька разів.
Після остигання капусту прибираємо в холодильник на 12 годин. На ранок можна скуштувати просту смачну мариновану капусту.Джерело