Дуже смачно, перевірено!
Якщо ви думаєте, що ковбасу зробити — це дуже складна справа і для цього необхідно мати якесь спеціальне обладнання. Насправді потрібні тільки продукти і бажання зробити домашню, смачну і корисну, без хімії, ковбасу для себе і своїх рідних.
Що потрібно:
1 кг курячого філе, візьміть стегенця, кістки виріжте — буде ніжніше, ніж з грудки;
0,5 ч.л. спецій для курки
0,5 ч.л. свежемолотого чорного перцю плюс кілька штук запашного перцю;
8 зубків часнику;
15 г желатину;
2 ст.л. майонезу
Так як в приправу вже входить сіль і цукор, то додатково їх додавати не треба.
приготування:
Курячі стегенця помити, шкірку не знімати, порізати кубиками або брусочками близько 2 см.
До цього рубленого фаршу додати роздавлений часник і інші інгредієнти (спеції, перець, майонез), все перемішати.
Додати швидкорозчинний желатин (в сухому вигляді), дуже добре вимішати, щоб він розподілився рівномірно.
Зробимо 4 ковбаски: чверть фаршу смужкою товщиною близько 5-6 см викласти на фольгу і закрутити його, як цукерку в фантик. Так вчинити з усіма іншими.
Запікати в духовці при 180 гр. протягом 60 хвилин.
Вийняти, остудити і на 6-8 годин відправити в холодильник.
Домашня куряча ковбаска готова! Смачного!