Пухкенькі сирні палички, які настійно рекомендую вам приготувати до чаю, мають чудовий смак.
Вони настільки апетитні і ароматні, що з’їдаються швидше, ніж ви будете їх випікати. Неймовірно м’яке і ніжне печиво просто тане в роті: смакота.
За матеріалами bbc-ccnn.com
Завжди роблю подвійну порцію: моїх домочадців від них за вуха не відтягнеш – з’їдають все за один присід.
Процес приготування елементарний, продукти доступні, час випікання – 15 хвилин.
Загалом, ідеальний рецепт: швидко, легко, просто – і дуже смачно.
Необхідні інгредієнти:
- 320 грам пшеничного борошна;
- два курячих яйця;
- 200 грам сиру,
- 100 грам цукрового піску;
- 1 столова ложка картопляного крохмалю;
- 100 грам вершкового масла;
- 10 грам розпушувача (пакетик);
- 10 грам ванільного цукру;
- макові зерна – для посипання.
Як приготувати пухкі сирні палички до чаю:
- Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно трохи підтануло. Якщо немає часу чекати, можна скористатися мікрохвильовою піччю: увімкнути її в режимі «Розморожування».
- У глибоку миску вбиваємо курячі яйця, всипаємо туди ж цукровий пісок і ванільний цукор, викладаємо сир і вершкове масло.
- Ретельно розминаємо все до однорідної маси: можна це зробити товкачем для пюре або блендером.
- Потім всипаємо картопляний крохмаль, розпушувач (його можна зробити самим), перемішуємо ложкою.
- Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто: спочатку в мисці, а продовжуємо на столі. Тісто має вийти м’яким, не липнути до рук.
- Ділимо його на дві рівні частини, розгортаємо: товщина шару 5 мм.
- Розрізаємо уздовж, на смужки: шириною приблизно 2 см. Потім ці смужки розрізаємо впоперек, на дві частини: найзручніше діяти роликовим ножем.
- Перекладаємо заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Змащуємо їх зверху збитим яйцем і посипаємо маком.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин: випікаємо до золотистого кольору.
- Сирні палички трохи охолоджуємо і подаємо до чаю. Вони також відмінно підходять до кави, какао – та й з молоком підуть на ура.
Смачну випічку можна взяти з собою на роботу або в школу: ситний перекус буде забезпечений. Рекомендую приготувати: від таких паличок нікого за вуха не відтягнеш.
Обов’язково діліться рецептом з друзями!