Для дбайливих мам рецепт мармеладу з ківі стане цікавою знахідкою. Завжди хочеться порадувати дитину солодощами: корисними і натуральними. Незвичайний мармелад готується з ківі і бананів, ці фрукти завжди присутні на магазинних полицях. Цікаве поєднання кислих ківі і м’якого смаку солодкого банана доповнюють один одного, створюючи незвичайний смак.
Повідомляє mandarynka.com.ua
Для приготування нам будуть потрібні рівні порції фруктів:
банани, ківі по 2 штуки; 10 г порошкового агар-агар; 40 мл теплої води; 1 ч. л. натурального меду.
Покроковий процес приготування мармеладу
Розводимо порошок агар-агар в воді, залишаємо до повного розчинення.
Банани і ківі очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, в блендері все змішуємо до однорідної маси без грудочок.
Отриману суміш переливаємо в каструлю, ставимо на помірний вогонь, доводимо до кипіння.
Після закипання фруктової маси додаємо в суміш агар-агар. При помішуванні тримаємо масу на плиті ще три хвилини.
Три хвилини пройшло: знімаємо каструлю з плити, додаємо ложку меду.
Готуємо форму для заливання: ємність застеляємо харчовою плівкою, акуратно заливаємо фруктову масу.
Форму з мармеладом прибираємо в холодильник на дві години, після необхідно нарізати отриманий мармелад на кубики, присипати кокосовою стружкою.
Готовий мармелад допустимо зберігати при температурі + 2- + 8 градусів два тижні.
Фруктові кубики виготовлені без застосування цукру, це велика перевага перед звичайними магазинними десертами. Відсутність желатину порадує вегетаріанців.