Мариновані сливи з часником на зuму. Смaкота неймовірна! Уcі гoсті у захваті! Змітають за хвилину і ще просять! Цьoго року закрию 5 порцій!
Дуже смачним і багатьма улюбленим фруктом є слива.
За матеріалами bbc-ccnn.com
Але, на жаль, багато її не з’їси. А ось домашні заготовки, пироги і напої – це завжди актуально і затребувано.
Особливо популярна маринована слива. Вона є відмінним гарніром до будь-яких страв, так як надає їм пікантність. Та й до aлкoгoльнuх напoїв це прекрасне доповнення. Скажіть «ні» банальним помідорам у власному соку на святковому столі. Подайте нереально апетитні мариновані сливи!
Cкладові
Слива 2 кг
Часник 16 зуб.
Вода 750 мл
Цукор 300 г
Оцет 100 мл
Гвоздика 3 шт.
Чорний перець (горошком) 6 шт.
Як приготувати мариновані сливи з часником на зиму
Підготуйте сливи. Вони повинні бути не переспілі і злегка жорсткі. Вимийте їх і видаліть кісточки. Краще зробіть надріз збоку, але до кінця не дорізала. Вставте в кожну замість кісточки невеликий зубчик часнику.
Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть її до кипіння. Додайте гвоздику, перець, цукор і столовий 9% -ний оцет. Проваріть маринад 2 хвилини.
Стерилізують банки. Викладіть в них підготовлені сливи. Залийте їх киплячим маринадом до верху.
Дайте постояти годину. Після закінчення часу акуратно злийте маринад назад в каструлю.
Закип’ятіть маринад знову. Повторно залийте ним сливи. Тепер залиште їх на ніч.
З ранку знову злийте маринад в каструлю. Доведіть до кипіння.
І ось в останній раз розлийте маринад по банках. Відразу ж закатати кришками.
Переверніть банки догори дном. Загорніть в ковдру і дайте охолонути.
Смачного.