Рецепт і правда відмінний, маринований кабачок швидкого поїдання і швидкого приготування розлітається зі столу моментально. Нагадує грибочки мариновані і готується елементарно і дуже швидко, кілька годин і у вас на столі ця чудова страва.
Інгредієнти:
✔ 500 гр молодих кабачків
✔ 1,5 ч. ложки солі
Для маринаду:
✔ 70 гр соняшникової олії або оливкової олії
✔ 2 ст. ложки оцту 9%
✔ 2 ст. ложки меду (можна замінити на цукор)
✔ 5-6 зубчиків часнику
✔ мелений чорний перець
✔ свіжа зелень
Приготування:
1. Кабачки помити і зрізати шкірку. Якщо вони молоді, то можна робити разом з шкіркою.
2. Нарізати овощечисткою ( «економкою») тонкими смужками. Якщо немає такої овочечистки, то тоді нарізати ножем якомога тонше, можна просто гуртками, але дуже-дуже тонко, в цьому весь смак.
3. Приготуйте маринад. Часник покришити, змішати з соняшниковою олією, медом (якщо мед густий, розтопити його або на водяній бані або у мікрохвильовій), оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню. Все перемішати.
4. З кабачків злити рідину, віджати руками.
5. Залити маринадом, перемішати.
6. Прибрати в холодильник на 2-3 години, а потім подавайте до столу!
Закуска готова, вона відмінно поєднується з відвареною, молодою картопелькою, можна подати як гарнір до м’яса або риби.
Джерело:bbc-ccnn.com