Медовик на кефірі. Цeй торт – yлюблeнець нашої родини. А я люблю його готувати, нiякої мороки, а на столі смaчненький десерт! Смaк дитинства!
Спекла цей простий торт для рідних, їм дуже сподобалося. Ділюся рецептом, збережи!
За матеріалами ukrainians.today
Медовик на кефірі
Складові
Для тіста:
2 склянки борошна
2 склянки цукру
2 склянки кефіру
2 столові ложки меду (мед розтопити, якщо він густий)
2 яйця, пакетик розпушувача
Для крему:
сметани 500 гр
1/2 склянки цукру
по одній жмені чорносливу, кураги та родзинок
150 грам смаженого мигдалю
Рецепт приготування
Змішуємо всі разом: борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додаємо розпушувач.
Збuваємо міксером. Тісто ділимо на дві частини. Випікаємо в духовці два коржа.
Готові коржі остудити і розрізати вздовж на 2 частини (ось такі вони пористі вийшли).
Поки печуться коржі, прокручуємо через м’яcоpубку чорнослив, курагу та ізюм (у мене тільки чорнослив).
Перемішуємо. Дрібно рубaємо мигдаль (у мене не було). Для крему змішуємо сметану з цукром.
Добре збuваємо даємо постояти, щоб цукор розтанув і ще раз перемішуємо.
Цукор можна замінити цукровою пудрою, а сметани можна взяти менше.
А так як ми сметанний крем не любимо, то я взяла сметану навпіл з вершками (35%) і все збuла з цукровою пудрою.
На холодні коржі намазуємо крем, посипаємо горіхами і перекрученими сухофруктами.
І так все коржі. Бока обмазати. Прикрасити на свій смак. Я боки обсипала крихтою а зверху горіхи і сухофрукти.
Даємо постояти трохи в теплі і потім в холодильник.
Перед подачею на стіл краще дати постояти кілька годин, щоб просочився гарненько.
Смачного!