Випробувавши такі лимони, ви навряд чи захочете повертатися до звичайних свіжих лимонів. Вдале поєднання спецій та приправ, доповнене пікантними нотками гострого перчика, надає лимону унікальний і насичений смак. На заготівлю потрібно не більше 20 хвилин, а зберігати їх можна до року в прохолодному місці.
Насамперед добре вимийте лимони і акуратно промокніть паперовими рушниками. Потім поріжте лимони на кільця, видаливши насіння.
Тонко поріжте гострий перець на кільця.
Підготуйте скляну банку об’ємом 1 літр. На дно банки покладіть лавровий лист, чай-ю ложку насіння кропу, чверть чай-й л. перцю чорного горошком, насіння коріандру – півчайної л., пару зубчиків часнику, дві чай-і л. солі та трохи перцю гострого.
Заповніть банку лимонними кільцями, додаючи зверху ще дві чай-е л. солі. Розподіліть лимони в такий спосіб. Після чого залийте лимонні заготовки холодною водою.
Закрийте банки кришками і добре струсіть їх для рівномірного розподілу інгредієнтів. Залишіть банки на тиждень для наполягання.
Їхній смак здивує всіх.