Складові:
- молоді кабачки – 600 г
- яйця – 5 шт. + 1 шт. для декору
- пшеничне борошно – 3 ст. л. з гіркою
- молода морква – 150-200 г
- ріпчаста цибуля – 200 г
- помідори – 400 г + 100 г для декору
- часник – 3-4 зубчики
- зелень петрушки – пів пучка
- домашній майонез – 4 ст. л.
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
- соняшникова рафінована олія-для смаження
Приготування:
Як я і обіцяла, публікую дуже хороший рецепт кабачкового тортика, який відрізняється тим, що кабачкові коржі перекладаються не лише помідорами і майонезом з часником, як це часто буває, а ще й підсмаженою молодий морквою і цибулею, що надає страві особливого смаку.
А ще раджу не полінуватися і приготувати домашній майонез, – так буде корисніше і смачніше.
Спершу готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на терці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв., щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трошки відтиснути.
Додаємо яйця до кабачків.
Додаємо петрушку та часник. Зелень петрушки і вичавити три зубчики часника. Перемішати.
Додаємо борошно. Потім додати борошно, знову перемішати, при потребі досолити і поперчити за смаком.
Смажимо кабачкові коржі. На розігріту сковорідку ( діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тіста», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 «коржів» товщиною 3 -5 мм.
Цибуля та морква. Тепер готуємо овочі для перекладання коржів. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на дрібній терці.
Цибуля смажиться. На невеликій кількості олії спочатку обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додаємо моркву. Потім додати натерту моркву і, помішуючи, смажити на малому вогні 15-20 хв. Морква має добре зм’якнути і зовсім не хрумтіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити за смаком.
Нарізані кружальцями помідори. Помідори опустити в окріп на 20 с., потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями товщиною 2 – 3 мм.
Вичавлюємо часник до майонезу. До майонезу вичавити один зубчик часника і перемішати.
Змащуємо корж майонезом. На тарілку покласти корж, змастити його майонезом.
Викладаємо підсмажену моркву з цибулею. Моркву з цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тоненьким шаром на корж з майонезом.
Викладаємо кружальця помідорів. На моркву викласти кружальця помідорів.
Змащуємо помідори майонезом. Змастити їх майонезом і викласти наступний корж.
Зверху на кабачковий торт тремо варене яйце. Таким чином перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем.
Кабачковий торт готовий. Торт прикрасити помідорами та листочками петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 год., після чого можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
За матеріалами merezha.info