Оригінальні, незвичайно ніжні, найсмачніші – котлети з яєць.
Цікавий рецепт з чудовим результатом: саме їм я і хочу з вами сьогодні поділитися. Просте в приготуванні блюдо зі звичайних продуктів виручить в будь-якій ситуації: і коли гості на порозі, і коли немає часу на кулінарні подвиги. Котлети з яєць із зеленню просто тануть у роті і сподобаються абсолютно всім: від малого до великого.
Складові:
варені яйця – 6 штук;
один пучок зелені кропу;
один пучок зеленої цибулі;
манна крупа – 2 столові ложки;
борошно – 1 столова ложка;
грецький йогурт (або будь-який інший натуральний йогурт без наповнювачів і цукру) – 1 столова ложка;
масло рослинне для смаження – 1 столова ложка;
сіль за смаком.
Найсмачніші котлети. покроковий рецепт
Охолоджені варені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці.
Порада: краще варити яйця десять хвилин, щоб жовток ні сирим.
Дрібно нарізаємо цибулю і кріп (продукти повинні бути митими).
Використовувати зелень потрібно свіжу: для того, щоб вона надавала котлет більш виражений смак.
З’єднуємо все в глибокій мисці, щоб можна було без проблем перемішувати нашу масу.
Після того, як всі перемішали, додаємо столову ложку несолодкого грецького йогурту (можна замінити будь-яким натуральним йогуртом без наповнювачів і цукру) в миску.
Зверху масу посипаємо борошном (бажано просіяти її, щоб не було грудочок).
Порада. Щоб котлети з яєць із зеленню були соковитіше і краще тримали форму можна додати в фарш шматочок м’якого вершкового масла.
Додаємо дві столові ложки манки в нашу миску, дрібку солі і все ретельно перемішуємо.
Порада. Для того, щоб котлетна маса під час смаження не розсипалася, можна додати в фарш одне сире яйце.
Порада: сіль ви можете додавати до смаку, так як у кожної людини своє поняття солоності продукту.
Змочуємо руки теплою водою і формуємо з маси наші смачні котлетки.
Порада: також, замість води, можна використовувати рослинне масло.
Порада: яєчні котлети не повинні бути занадто великими і товстими, потрібно намагатися робити їх однакового розміру.
У сковороду з розігрітим рослинним маслом викладаємо наші котлетки недалеко один від одного, і зменшуємо газ до мінімальної позначки. Для обсмажування краще використовувати сотейник або сковороду з високими стінками. Смажити на середньому або маленькому вогні. Бажано смажити котлети з яєць під кришкою.
Обсмажуємо котлети з яйцями з двох боків до утворення золотистої скоринки (на середньому вогні досить смажити по 4 хвилини з кожного боку). До столу подаємо гарячими.
Порада: якщо ваша сковорода має антипригарне покриття, то рослинне масло можна не використовувати, тоді котлети вийдуть ще корисніше.