Оригінальність цієї випічки полягає в тому, що в духовку ставиться рідке тісто. Але в процесі випічки через відмінності жирності інгредієнтів пиріг самостійно розшарується і виходить чудове тістечко з ніжною кремовою начинкою.
Складові:
яйця курячі – чотири яйця
борошно пшеничне – 115 грамів
вода питна – один стакан
молоко тепле – дві склянки
масло – 125 грамів
цукор – один стакан
ванільний цукор – одна чайна ложечка
Приготування
Акуратно відокремити яєчні жовтки від білків. Білки викласти в суху чистий посуд, не допускаючи ні краплі жиру, вологи і яєчних жовтків.
Додати дрібку солі і збuти білки міксером в стійку піну. Вершкове масло розтопити будь-яким способом і трохи охолодити. Яєчні жовтки викласти в порожню миску. Додати цукор і воду.
Збити міксером до білого. Влити до суміші масло розтоплене і перемішати до однорідності.
Потім влити в цю ж миску молоко, всипати борошно і перемішати тісто до однорідності. Дуже акуратно підмішати в тісто збиті білки.
Приготувати форму для випічки, змастити її маслом і присипати борошном. Вилити в форму готове тісто. Духовку розігріти до 180 градусів і відправити в неї форму приблизно на одну годину. Готове розумне і смачне тістечко остудити, посипати цукровою пудрою і нарізати на порційні шматочки. Після цього можна подавати до чаю.
Смачного!