Напевно, багато хто з вас хоча б раз у житті забували про те, що на плиті стоїть кипляча каструля, і відволікалися на інші справи. Сьогоднішня історія про героїню, яка поставила варити яйця, і згадала про це тільки через 4 години.
Відразу скажемо, що пожежа, на щастя, не почалася і все закінчилося благополучно. А посприяв цьому сотейник, в якому варилися яйця. Він був закритий кришкою з отвором для відводу пара, а вогонь прибраний на мінімальний.
Після того, як яйця все ж були виявлені, героїня почала їх чистити. Білок отримав незвичайний бежевий відтінок, а по консистенції став досить щільним. При цьому жовток знайшов ніжну м’яку консистенцію.
Зовнішній вигляд яєць був дуже незвичайним, як і смак.
До слова, досвідчені господині рекомендують варити яйця не менше 2 годин, якщо хочете, щоб вони довго зберігалися (наприклад, в дорогу). Тому, можливо, приготування протягом 4 годин – не така вже й погана затія.
А якщо покопатися в історичних зведеннях, можна виявити дуже схожий рецепт «яєць по-караїмськи». Стародавні караїми, згідно з переказами, закопували яйця в гарячий пісок і діставали через кілька годин. За цей час вони знаходили коричневий відтінок і приємний аромат горіха.
Копіювати