Приємно, коли на кухні ідеальна чистота і порядок. Однак парадокс полягає в тому, що предмет, який призначений для очищення і повинен бути завжди чистим, є справжнім лігвом бактерій. Ми говоримо про кухонні губки. Виявляється, вони не дуже-то і чисті: застій води сприяє росту бактерій, іноді навіть таких, які викликають менінгіт і пневмонію. Найгірше те, що намагатися відмити їх марно …
Дослідники проаналізували 14 губок на наявність мікробів. Серед іншого була ідентифікована Moraxella osloensis – бактерія, яка може бути збудником багатьох поширених інфекцій. Ця ж бактерія викликає і поганий запах, якщо губкою користуються регулярно і недостатньо просушувати.
Щоб усвідомити, наскільки брудні ці губки, тільки уявіть: бактеріальна популяція на одному її кубічному сантиметрі в сім разів перевищує норму. І все це знаходиться на раковині кухні. Бактерії вступають в контакт з усіма продуктами, а потім опиняються в нашому організмі.
Що ж робити? Вибір невеликий. Мити їх марно, стерилізувати – теж, адже самі стійкі бактерії розмножуються ще більше після спроби їх усунення. Щоб захистити себе від небезпечних наслідків, міняйте губки для миття посуду не рідше одного разу на тиждень.
Джерело:tintelekt.com