І вона може бути смачною!
Чи замислювалися ви над тим, чому саме вівсянку нам рекомендують вживати щоранку? Сьогодні ми розкриємо вам цей секрет, ви дізнаєтеся, чому вівсянка є найкориснішим і поживним сніданком у всьому світі, пише lifter з посиланням на Porque No Seme Ocurrio .
Ось 9 основних корисних якостей вівсяних пластівців:
1) Вівсянка сприяє очищенню організму
від токсинів і інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, які скупчуються на стінках артерій.
Це допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і знизити рівень холестерину.
2) Вівсянка сприяє зниженню цукру в крові.
Її обов’язково слід включити в раціон тим, хто зіткнувся з цією проблемою. Вживання вівсянки покращує засвоєння крохмалю і допомагає стабілізувати рівень цукру з самого першого прийому їжі.
3) Вживання вівсянки покращує травлення: вона зменшує кількість жовчних кислот. Це полегшує проходження їжі по кишечнику, а значить – вас не будуть турбувати запори.
4) Вівсянка запобігає розвитку раку: згідно з численними дослідженнями, овес завдяки своєму унікальному складу дійсно здатний захистити організм від розвитку ракових пухлин.
Щоденне вживання вівсянки знижує ризик виникнення раку молочної залози, а також рак товстої кишки на цілих 10%.
5) Вівсянка корисна для серцевого м’яза.
Все через високий вміст в вівсянці Омега-3 жирних кислот і ліноленової кислоти. Остання допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.
6) Вівсянка корисна для нормального функціонування центральної нервової системи. Все завдяки наявності в складі вівсянки вітамінів групи В, які підтримують і врівноважують нашу нервову систему.
7) Вівсянка допомагає боротися з остеопорозом. Ця корисна каша ще й містить необхідний рівень кальцію. Це запобігає демінералізації організму і підтримує здоров’я кісток.
8) Вживання вівсянки допомагає скинути зайву вагу. Для цього їжте вівсянку натщесерце під час сніданку, заправляючи кашу звичайним або соєвим молоком, соком або горіхами.
9) Вівсянка – невичерпне джерело енергії. Саме тому її рекомендується вживати на сніданок або хоча б до полудня. Це зарядить вас енергією до наступного прийому їжі. Особливо корисна вівсянка для працівників розумової праці.