Куркума – часто використовувана спеція, але ви, ймовірно, забуваєте, що це набагато більше, ніж просто спеція. Це поширений інгредієнт в азіатських стравах і хороший засіб для вирішення різних проблем зі здоров’ям.
Жовта спеція зміцнює здоров’я і «виправляє» майже всі проблеми. Вона творить чудеса з мозком і печінкою.
Куркума і здоров’я печінки і профілактика раку
Куркума завжди використовувалася в лікуванні проблем з печінкою. Однак наука вперше підтвердила її ефект двадцять років тому.
На думку експертів, ваша печінка має протизапальну і антиоксидантну дію завдяки куркумі. Вона зменшує пошкодження печінки внаслідок цирозу, передозування, отруєння і захворювання печінки.
Куркумін, активний інгредієнт куркуми, знижує ризик розвитку раку печінки, завдяки своїй здатності знижувати дію канцерогенів (тіоацетаміда).
Куркума і здоров’я мозку
Вчені підтвердили, що куркума покращує роботу мозку. Куркумін блокує накопичення бета-амілоїдних бляшок на 40%. Бета-амілоїдні бляшки є основною причиною хвороби Альцгеймера.
Куркума володіє протизапальною дією, що дуже допомагає при лікуванні хвороби Альцгеймера. Спеція зменшує ушкодження, заподіяне запаленням і окислення. Дослідження також підтвердили її силу в лікуванні депресії.
Склад продукту:
- 1 ч. л. куркуми
- 1 столова ложка кокосового масла
- 2 чашки кокосового молока
- щіпка чорного перцю
Приготування:
Нагріти всі інгредієнти в каструлі і довести суміш до кипіння. Вимкніть вогонь і випийте теплий напій. Ви також можете додати цю суміш в свої супи, каррі та інші страви.
Вода з куркумою
Склад продукту:
- ¼ чайної ложки куркуми
- 1-2 склянки води
Приготування:
Доведіть воду до кипіння і додайте куркуму. Варіть 10 хвилин, потім дайте суміші охолонути протягом декількох хвилин. Насолоджуйся теплою водою з куркумою.