У багатьох культурах часник був шанований як «цар спецій» не тільки тому, що він смачний, але і через численні переваг для здоров’я. Він допомагає нормалізувати флору кишечника, зміцнювати імунну систему і боротися з бактеріальними інфекціями. Люди почали культивувати часник 5000 років тому, і сьогодні він продовжує розвиватися.
Ви знаєте, що часник робить натщесерце? Це дійсно вражає. Вживання головки часнику (зазвичай запечений часник, не сирий, якщо ви не можете впоратися з цим смаком) вранці перед сніданком має безліч переваг:
1. У вас менше шансів отримати інфекції
Багато людей наносять часник на тіло для лікування бородавок і грибкових інфекцій. Деякі дані свідчать про те, що використання часнику також ефективно проти інфекцій, таких як стригучий лишай або грибок.
2. Ваш кров’яний тиск стабілізується
Одне з досліджень показує, що часник може значно знизити гіпертонію. Згідно з дослідженням, часник не має побічних ефектів.
3. Запалення зменшується
Часник працює аналогічно знеболюючим засобам, наприклад, таким як ібупрофен, запобігаючи запалення.
4. Часник розріджує кров, зменшуючи ризик згустків.
5. Вживаючи часник, ви навряд чи підчепите застуду або грип.
6. Порушення нервової системи можуть бути полегшені.
7. Часник знижує рівень тригліцеридів, що знижує ймовірність розвитку атеросклерозу.
8. Часник може допомогти зменшенню поганого холестерину в крові.
9. Ваша імунна система буде міцнішою
Тільки один зубчик часнику містить 5 мг кальцію, 12 мг калію і понад 100 сірчаних сполук.