Складові:
- печінку (яловича або куряча) – 500 гр.
- рис відварний – 1 стакан
- яйце
- крохмаль – 6 грамів
- цибулина
- сіль – 2 гр.
- перець чорний мелений – 1 грам
- зелень кріп – три стебла
- зелень базилік – три стебла
- сухарі панірувальні – 100 грамів
- олія кукурудзяна (можна замінити звичайною рослинною олією без запаху)
приготування:
- Прокрутіть через м’ясорубку печінку, цибулю і всю зелень.
- Розітріть крохмаль з яйцем в окремій мисці.
- Змішайте в одній, великій мисці готовий печінковий фарш, відварений рис і крохмале-яєчну суміш. Добре перемішайте, посоліть, додайте спецій. Якщо фарш здається рідким, додайте трохи панірувальних сухарів.
- Формуйте котлети і обваляйте їх в панірувальних сухарях.
- Розігрійте кукурудзяна олія на сковороді (якщо немає кукурудзяного, можна взяти звичайне рослинне).
- Смажте печінкові котлети з рисом до утворення золотистої скоринки на середньому вогні.
Для гарніру підійде картопляне пюре, макарони або гречка.
Смачного!
Копіювати