- ВЕРШКОВА ПІДЛИВА З ПОМІДОРАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ:
✓ помідори – 5-6 шт.,
✓ цибуля – 2 шт.,
✓ вершки – 200 мл,
✓ часник – 2 зуб.,
✓ базилік – за смаком,
✓ оливкова олія, вершкове масло – по 1 ст.л.,
✓ сіль, перець – за смаком,
✓ сушена меліса – за бажанням,
ПРИГОТУВАННЯ:
Дрібно наріжте часник, обсмажте його в оливковій олії. Коли часник стане золотистим, вийміть його і покладіть туди нарізану цибулю.
Обсмажте цибулю до готовності, додайте подрібнені помідори (обдати окропом та зняти шкірку), сіль, перець, базилік (дрібно нарізаний або сушений), ложку вершкового масла.
Тушкуйте кілька хвилин, додайте вершки, доведіть до кипіння, киньте щіпку меліси, додайте макарони, ретельно перемішайте.
- ОВОЧЕВА ПІДЛИВА
ІНГРЕДІЄНТИ:
✓ солодкий болгарський перець,
✓ кабачок,
✓ стебло селери,
✓ гарбуз,
✓ 400 грамів помідорів,
✓ томатна паста,
✓ дві цибулини,
✓ лавровий лист,
✓ запашний і мелений перець,
✓ базилік,
✓ розмарин,
✓ чебрець,
✓ часник,
✓ оливкова олія,
✓ вода.
ПРИГОТУВАННЯ:
У сотейник налийте олію, розігрійте. Всі овочі наріжте кубиками приблизно однакового розміру.
Помістіть в сотейник, добре перемішайте, залиште на маленькому вогні, накривши кришкою.
Час від часу перемішуйте, якщо потрібно – доливайте воду.
Коли всі овочі стануть м’якими, додайте туди томатну пасту, приправи, сіль, перець, часник. Час приготування приблизно сорок хвилин.
- СИРНА ПІДЛИВА ДЛЯ МАКАРОНІВ
ІНГРЕДІЄНТ:
✓ дві ложки борошна, склянка молока,
✓ 50 г вершкового масла,
✓ рослинна олія,
✓ сіль, перець,
✓ 200 г натертого сиру (можна два види),
✓ кмин,
✓ базилік.
ПРИГОТУВАННЯ:
Розігріти рослинну олію, додати борошно, обсмажити до золотистого кольору, повільно влити склянку молока, розмішуючи, довести до кипіння, додати натертий сир, перемішати, помішуючи.
Додати приправи, м’яке вершкове масло (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перемішати.
Додати макарони, перемішати. Подавати гарячим.
- ПІДЛИВА З КУРЯЧИМ ФІЛЕ
ІНГРЕДІЄНТИ:
✓ Куряче філе – 1 шт.,
✓ цибуля – 1 шт.,
✓ часник – 1 зуб. (за бажанням),
✓ вершки – 150 мл,
✓ італійські трави,
ПРИГОТУВАННЯ:
На розігріту сковороду покладіть куряче філе, обсмажте, додайте нарізану цибулю, перемішайте.
Коли м’ясо буде майже готове, залийте вершками, додати подрібнений часник, трави, сіль і перець, потушкуйте ще хвилин п’ять і знімайте з вогню.
- ВЕРШКОВИЙ СОУС З ПЕЧЕРИЦЯМИ
- СОУС ЗІ ШПИНАТУ ДО МАКАРОНІВ
ІНГРЕДІЄНТИ:
✓ Свіжий (500 г ) або заморожений шпинат (одна упаковка),
✓ оливкова олія,
✓ сіль, перець,
✓ вершки,
✓ 50 г вершкового масла.
ПРИГОТУВАННЯ:
На сковороду покладіть дрібно нарізаний шпинат, тушкуйт.
Додайте трохи солі та перцю, влийте склянку вершків або нежирної сметани, додайте ложку масла.
Готується протягом 10 хвилин і відмінно підходить до макаронів.
- СОУС З КРЕВЕТКАМИ
- ТОМАТНИЙ СОУС З ФРИКАДЕЛЬКАМИ
- СПАГЕТТІ ПІД СОУСОМ КАРБОНАРА
ІНГРЕДІЄНТИ:
✓ Спагетті – 400 г
✓ Бекон – 350 г
✓ Яєчний жовток – 4 штуки
✓ Часник – 2 зубчики
✓ Сіль – за смаком
✓ Перець чорний мелений – за смаком
✓ Оливкова олія – 2 столові ложки
✓ Вершки – 225 мл
✓ Тертий сир пармезан – 75 г
ПРИГОТУВАННЯ:
Часник очистити і подрібнити. Розігріти в сковороді оливкову олію, обсмажити часник 1 хвилину. Додати нарізаний бекон, готувати 3 хвилини.
Збити вершки з трьома жовтками, додати пармезан. Посолити, поперчити. Відварити спагетті. Додати в сковороду. Влити соус і на повільному вогні готувати до загустіння. Викласти на тарілку, зверху можна покласти сирий жовток.
- М’ЯСНИЙ СОУС ДО МАКАРОНІВ
- Джерело:patience.pp.ua/