Великий піст триватиме сім тижнів до Великодня. У цей період багато хто намагаються дотримуватися певного харчування і їдять всілякі крупи, боби і овочі.
Щоб вам було легше скласти своє пісне меню, пропонуємо ознайомитися з рецептом пісного манника з вишнею, який можна подавати на сніданок.
Інгредієнти:
- Манна крупа — 1 склянка
- Вода — 3/4 склянки
- Цукор — 1 склянка
- Трохи борошна
- Вишня заморожена без кісточок — 300 г
- Розпушувач — 1 ч. ложка
- Кориця — 1 ч. ложка
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
Змішати манку, цукор і воду. Залишити на півгодини, щоб крупа набухла. Через 30 хвилин додати в тісто розпушувач і корицю.
Потім всипати трохи борошна, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани. Викласти його у форму з антипригарним покриттям. За потреби форму можна злегка змастити рослинним маслом.
Зверху рівномірно розподілити вишню (ягоди слід попередньо розморозити і злити зайвий сік). Випікати манник 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг посипати просіяною цукровою пудрою. Манник виходить дуже ніжним і смачним.
Джерело:osoblyva.com