Відмінний десерт, який не вимагає особливих кулінарних навичок і готується дуже просто.
Випікати окремо еклери для нього не потрібно: все набагато простіше і швидше. А результат вас не просто порадує: він вас здивує!
Джерело:globalpres.co
Чудовий варіант десерту на швидку руку: виручить в будь-якій ситуації.
продукти:
250 мл. води; 100 гр. вершкового масла; 1 стакан пшеничної муки; 4 свіжих курячих яйця.
для крему
180 гр. вершкового масла; 380 гр. згущеного молока (одна залізна банка); 2 банана; шоколадна крихта і горіхи – для прикраси.
Як приготувати торт-еклер:
У сотейник або невелику каструлю вливаємо 250 мілілітрів води, викладаємо туди ж 100 грам м’якого вершкового масла, нарізаного шматочками.
Ставимо посуд на вогонь і доводимо вміст до кипіння, при постійному помішуванні.
Після того, як суміш закипить, всипаємо один стакан просіяного пшеничного борошна і перемішуємо лопаткою протягом 3-5 хвилин.
Тісто має стати однорідним і зібратися в грyдку.
Знімаємо сотейник з вогню і збиваємо тісто міксером кілька хвилин, поки воно трохи не охолоне.
Потім починаємо по одному забивати яйця (всього їх чотири), кожен раз добре перемішуючи міксером.
У результаті повинна вийти маса, більше схожа на крем, ніж на тісто.
Викладаємо тісто в кулінарний мішок. Якщо такого немає, то просто перекладіть тісто в звичайний поліетиленовий пакет. Пакет зав’яжіть і відріжте у нього невеличкий куточок.
Деко застеліть пергаментним папером (або силіконовим килимком для випічки).
Намалюйте з тіста коло, а на ньому грати: поздовжні і поперечні смуги.
Зробіть таких кіл стільки (краще одного розміру), на скільки вистачить тіста.
Випікайте заготовки з тіста в духовці, розігрітій до 180 градусів, 15-20 хвилин.
А в цей час можна буде приготувати крем.
У миску викладаємо м’яке вершкове масло кімнатної температури і збиваємо його міксером, поки не посвітлішає.
Потім в миску з маслом відправляємо банку згущеного молока, збиваємо.
Стиглі м’які банани очищаємо від шкірки, нарізаємо їх тонкими кільцями.
Збираємо торт відразу на блюді. Викладаємо перший корж, змащуємо його кремом: рясно, щоб заповнилися всі нерівності.
Розкладаємо кружальця бананів по всій його поверхні.
Накриваємо другим коржем, придавлюючи його трохи руками, і повторюємо процес.
Останній корж змащуємо кремом і посипаємо подрібненими горіхами: їх краще трохи обсмажити на сухій сковороді або в духовці.
Прикрашаємо торт шоколадною крихтою, даємо йому просочитися протягом одного-двох годин, подаємо на стіл.
Смачного!