Хліб Домашній
Пропоную до вашої уваги найпростіший рецепт хліба. Готується він дуже легко, а виходить смачний. А який аромат під час випічки.
Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1 булка хліба, вагою близько 600 гр.
Інгредієнти:
300 мл молока
7 гр. сухих дріжджів (або 30 гр. сирих)
2 ч. л. цукру
3 ст. рослинної олії
1 ч. л. солі
400-450 гр. борошна
Молоко підігріти (воно має бути теплим, але не гарячим).
Додати дріжджі.
Додати цукор.
Додати 100 гр. борошна, перемішати.
Накрити рушником, поставити у тепле місце.
Опара має піднятися (у мене на це пішло 20 хвилин).
Додати олію.
Додати сіль.
Додати борошно, що залишилося (300-350 гр.), замісити тісто.
Накрити рушником, поставити у тепле місце.
Тісто має піднятися (у мене на це пішло 30 хвилин).
Форму трохи змастити олією, викласти тісто.
Дати піднятися.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин.
Готовий хліб остудити і лише потім розрізати.