Пісні коржики без яєць і молока. Уже місяць хліб в магазині не купую.
Рецепт турецьких коржів на сковороді. Базлама – це турецький коржик. Турки їдять їх з чаєм на сніданок, змащуючи пісні коржі шматочком вершкового масла. А ще дуже смачно їсти базламу з твердим сиром.
Джерело:bbcccnn.co
За класичним рецептом коржі готують на дріжджах і воді. Але якщо ви не дружите з дріжджовим тістом, то альтернативний рецепт турецьких коржів прийдеться вам до душі.
Як приготувати коржі на сковорідці
Величезний плюс в тому, що інгредієнти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Тут немає дорогих продуктів, небачених приправ. Тільки прості продукти, які ми звикли бачити у себе на кухні.
Ось як приготувати коржі в домашніх умовах.
СКЛАДОВІ
400 г пшеничного борошна
250 мл кефіру
сіль за смаком
1 ч. л. соди.
Приготування
Просійте борошно з сіллю і содою.
Замішайте м’яке тісто. Залежно від консистенції кефіру, його може знадобитися трохи менше або трохи більше 250 м Головне, щоб тісто вийшло ніжне.
Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть руки рослинною олією.
Поставте тісто в холодильник на 10 хвилин відпочити.
Розкачайте тісто в невелику ковбаску і розділіть його на 5 частин. Кожну частину розкачайте в тонкий круглий млинець.
Проткніть млинчики по всьому периметру виделкою. Розігрійте добре сковорідку.
На середньому вогні обсмажуємо коржі з кожного боку до золотистого кольору. Змащувати сковорідку маслом не потрібно. Коли коржі підсмажаться, їх можна змастити вершковим маслом.
Ви тільки погляньте, які апетитні коржі вийшли. Це відмінна заміна магазинному хлібу. Немає нічого простішого, ніж приготувати коржі на кефірі.
Ця господиня так спритно робить коржі, що на приготування у неї йде всього 15 хвилин. Подивіться відео, в якому вона детально розповідає, як приготувати пишні хрусткі коржі.
Смачного!