Рецепт тіста на майонезі для ароматних булочок в духовці мій коронний! Люблю його за простоту і доступність.
Дріжджове тісто підходить вмить, виходить запашне, ніжне, а яке ароматне! Просто немає слів! І зауважте без масла або маргарину! Якщо шукаєте просте дріжджове тісто на майонезі, тоді зберігайте в закладки, не пошкодуєте!
Складові:
– молоко – 1 літр
– дріжджі живі – 100 грам
– яйце – 4 штуки
– склянка цукру
– пачка майонезу – 200 грам
– борошно близько 2 кілограм
Покроковий рецепт тіста на майонезі:
1. Дріжджі покришити в окрему мисочку, додати чайну ложку цукру, і 2 столові ложки теплого молока. Поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, поки не візьметься бульбашками.
2. Яйця збийте з цукром, додайте майонез, перемішайте.Опару з дріжджів, тепле молоко все перемішуємо, і додаємо поступово просіяне борошно. Іде зазвичай до 2 кілограм.
3. Дайте тісту піднятися в теплому місці, накривши його рушником. Відразу скажу, піднімається воно дуже швидко.
4. Таке майонезне тісто підходить для солодких булочок, і для пиріжків з капустою, яйцем. Тут вже безмежна фантазія! Булочок виходить багато, у мене зазвичай 3 великих дека! І ще одна порада, коли булочки відправляєте в духовку, змастіть їх молоком або яйцем для рум’яного кольору.
Смачного! Готуйте разом з нами. у нас все смачно!
Джерело:bbc-ccnn.com