Нарізати цибулю і не заплакати — цілком реальне завдання.
Нарізання цибулини досі викликає чимало сліз. Не дивно, що люди досі шукають ефективні та прості способи виправити ситуацію.
Як не розплакатися під час нарізання цибулі?
Виявляється, для цього достатньо одного хитрого трюку з ножем, інформує Ukr.Media.
Це трапляється практично з кожним. Ми на кухні, ріжемо цибулю для вечері, і раптом сльози починають текти, а очі — пекти. Це відбувається тому, що овоч виділяє в повітря подразнюючі хімічні речовини.
Існує безліч теорій про те, як запобігти цьому небажаному ефекту. Нещодавно один шеф-кухар вирішив перевірити один із трюків і поділився результатом в Instagram.
Анатолій Добровольський — відомий шеф-кухар іспанського ресторану. Він веде активну діяльність у соціальних мережах.
В одному зі своїх останніх відео він вирішив протестувати популярний у мережі спосіб нарізання цибулі.
Мова йде про трюк із використанням ножа та невеликої кількості оливкової олії.
Все, що вам потрібно зробити, — це змастити лезо олійним продуктом і почати нарізати овоч.
Як це працює? Виявляється, подразнюючі речовини затримуються в оливковій олії, перш ніж випаруватися і почати подразнювати наші очі.
Як правильно нарізати цибулю? Стежте за лезом і температурою
Хороша практика, яка може виявитися корисною при нарізанні цибулі, — переконатися, що ваш ніж правильно нагострений.
Гострий ніж менше пошкоджує м’якоть цибулі, зменшуючи кількість газу, що виділяється. Тупий інструмент, навпаки, може ускладнити нарізання та подрібнення і збільшити час перебування летких газів у цибулі.
Крім того, перед приготуванням варто покласти цибулю в холодильник на 30-45 хвилин. Низька температура також сповільнить швидкість хімічних реакцій.