Приготувати скумбрію за цим рецептом, щоб здивувати гостей дивно смачною закускою, яка стане доречною на будь-якому столі!
Як замаринувати скумбрію
СКЛАДОВІ:
2 свіжоморожених скумбрії; 2 цибулини; 250 мл води; 6 бутонів гвоздики; 1/2 ч. Л. чорного перцю горошком; 1/3 ч. Л. перцю запашного меленого;1/2 ч. Л. коріандру горошком; 2 ч. Л. солі; 0,5 ч. Л. цукру; 2 ст. л. соняшникової олії; 2,5 ст. л. яблучного оцту;
Приготування
Скумбрію розморозь, наріж на порційні шматочки.
Воду закип’ятити, додай сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло. Кип’яти маринад протягом 1 хвилини на повільному вогні. Коли трохи охолоне, додай яблучний оцет.
Цибулю наріж півкільцями, перемішати з шматочками риби, залий остиглим маринадом і помісти в холодильник. Знімати пробу можна через 24 години.
Таким же способом можна маринувати і оселедець, але скумбрія, звичайно, куди ефектніше. До цієї закуски так і проситься на гарнір відварну картоплю, присипаний зеленню … смакота!
Джерело:bbcccnn.org