Рецепт, який я вам сьогодні вирішила запропонувати, один з найулюбленіших: він обов’язково припаде до душі всім шанувальникам рибних страв.
Скумбрія, запечена в рукаві, виходить ніжною і соковитою. Завдяки маринаду з додаванням лимонного соку, страва має прекрасні цитрусові нотки. Інгредієнти найпростіші: знадобиться всього два продукти і приправи. Свого часу ви майже не витратите: основну роботу довіримо духовці. До речі, смачна не тільки рибка, але цибулева «подушка»: дивовижне поєднання.
Інгредієнти:
– дві тушки свіжомороженої скумбрії
– дві столові ложки кетчупу
– дві столові ложки майонезу
– одна головка ріпчастої цибулі
– половинка лимона
– чорний мелений перець і сіль – за смаком
Скумбрія, запечена в рукаві: покроковий процес приготування:
1. Рибу необхідно розморозити при кімнатній температурі, обрізати кухонними ножицями плавники і прибрати голову.
2. Нарізаємо її порційними шматочками: шириною приблизно три сантиметри. Потім виймаємо всі нутрощі, ретельно промиваємо. Зверніть увагу на те, що чорну плівку треба прибрати, інакше риба буде гірчити.
3. Одна невелика порада: працювати з будь-якою свіжою рибою легше, якщо вона разморожена не до кінця.
4. Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, розрізаємо на дві частини і нарізаємо тонкими півкільцями.
5. Промиту рибу перекладаємо в миску, додаємо туди ж улюблений кетчуп, майонез і поливаємо все лимонним соком. Солимо і перчимо до смаку, акуратно перемішуємо. Ми залишаємо на 30 хвилин, маринуватися.
6. Порада. Рекомендую використовувати майонез домашнього виробництва.
7. Через півгодини беремо рукав для запікання, викладаємо в нього цибулю і розподіляємо по всій поверхні (робимо «подушку»).
8. На цибулю розкладаємо шматочки риби. Рукав для запікання фіксуємо з двох сторін і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.
9. За 10 хвилин до готовності упаковку розрізаємо, щоб рибка могла підрум’янитися.
Скумбрія, запечена в рукаві, чудово поєднується з гарніром з відвареного рису і салатами зі свіжих овочів. Щоб приготувати повноцінну вечерю, вам доведеться провести біля плити мінімум часу: духовка все зробить за вас. Присвятіть вільний час своїй родині і собі, коханій: почитайте статті на нашому сайті.
Джерело:globalpres.co