Рецепт досить простий і нічого мудрувати не потрібно, але дуже важливо зберігати пропорції, тому я його збережу і обов’язково дочці передам!
Нам знадобляться:
Для тіста:
- борошно – 250-300 г
- картопля – 4-5 штуки, звареної в лушпинні і очищеної
- одне яйце
- сіль
Для начинки:
- куряча печінка (можна додати серце, шлуночки) – 500 грам
- цибуля – 1 невеличка
- вершкове масло – 60 г
- сіль і перець
Для заправки:
- вершкове масло – 100 г
- цибуля – 1 головка
- рубана зелень – 1 ст.ложка
- мелений чорний перець
Як готувати?
Через м’ясорубку пропускаємо зварену картоплю, додаємо яйце, борошно, сіль і замішуємо тісто, щоб відставало від рук. Накриваємо рушником і даємо трохи постояти.
Для начинки: обсмажуємо печінку на маслі з дрібно порізаною цибулею, солимо і перчимо. Пропускаємо печінку через м’ясорубку.
Розкачуємо тісто, товщиною до 3 мм, вирізаємо склянкою кружечки. На кружечки викладаємо начинку і заліплює вареник. Варимо вареники у великій кількості підсоленого окропу приблизно 3 хвилин після спливання, забираємо шумівкою.
Заправляємо вареники цибулею, обсмаженою на маслі, посипаємо рубаною зеленню і перцем.
Смачного!