Перш за все потрібно розкласти помідори по трилітровим стерилізованим банкам.
Далі. Помідори в банках потрібно залити окропом прикрити кришками та потримати так десь 7 хвилин.
Джерело:bbc-ccnn.com
Далі злити воду з помідорів у каструлю і додати із розрахунку на одну банку:
- 2,5 столові ложки солі,
- 4 столові ложки цукру,
- 3 гвоздики,
- 7 горошин чорного перцю,
- щіпку меленого червоного перцю,
- 2 лаврових листки,
- 2-3 очищених зубчиків часнику.
Доводимо все до кипіння, в момент закипання вливаємо в розсіл по 1 столовій ложці оцтової есенції і горілки, заливаємо в банку, закатуємо, перевертаємо. Після охолодження перевертаємо назад і зберігаємо, як звикли.
Смак виходить незвичайний, розсіл п’ється як приємний напій. Незважаючи на наявність оцту, він зовсім не відчувається!
Копіювати