Різдво Христове – одне з головних християнських свят поряд із Великоднем або Воскресінням Христовим. Народження немовляти Ісуса у Віфлеємі відзначають у багатьох країнах. В Україні Різдво святкують у ніч із 24 на 25 грудня. Як провести це свято правильно, що прийнято робити в цей день і напередодні, а також що має бути на різдвяному столі?.
Всі, хто знаходився за святковим столом, не повинні були торкатися страв доти, доки на небі не з’являлася перша зірка. Трапеза починалася з молитви, коли до Бога зверталися з проханням про щастя та благополуччя для близьких людей. Серед гостей першою насипалася кутя, після якої приймалися за інші страви.
У Світле свято не можна зайве нервувати і сваритися між собою. Також у розряд табу належали вчинки, здатні зіпсувати відносини між людьми.
Великим успіхом було побачити в Святвечір падаючу зірку. У такому разі з’являвся шанс реалізувати мрію, загадану у святкову ніч. Всі гості одягали яскравий, світлий одяг, адже в цей час не було місця смутку.
Якщо на свято починала хуртовина, то чекали ранньої весни. А якщо якийсь продукт падав підлогу під час приготування, знак був провісником гарного врожаю. Не варто цього вечора спотикатися, інакше незабаром зіткнетеся з поганою новиною.