Що може бути краще, ніж холодець з хроном або гірчицею?
Але смачний холодець я їла лише у своєї бабусі! Лише володіє навичками приготування нереально смачної страви! Записуйте рецепт! Вам неодмінно сподобається!
Холодець, приготований з курки застигає трохи довше, ніж свинячий, але, як правило, виходить більш прозорим і не таким калорійним (80-120 кілокалорій на 100 грамів продукту проти 350 ккал в свинячому холодеці).
Ну а на смак, як то кажуть, товариш не всяк. Хтось вважає канонічним яловичий холодець, а комусь подобається тонкий смак курячого. Головне – довше варити.
Складові:
1 курка вагою 2 кг
8-10 курячих лапок
1-2 цибулини
1-2 моркви
2 лаврові листки
10 горошин перцю
6 зубчиків часнику
сіль за смаком
2-3 варених яйця для прикраси
Приготування:
Промий курку, прибери ті частини, які ти не їси, розріж тушку на 4 частини. Промий лапки, відріж кігті, прибери жорстку плівку.
Склади все в каструлю, залий водою і постав на вогонь. Щоб бульйон вийшов прозорим, ретельно удаляй після закипання піну.
Вари курку на дуже слабкому вогні 5-7 годин.
Додай очищену моркву і цибулю і вари ще 30-40 хвилин.
Після цього додай перець, лавровий лист, часник, посолити і провари хвилин 10, а потім зніми з плити і дай постояти ще 20 хвилин.
Дістань все з бульйону і проціди його через серветку або марлю.
Куряче м’ясо наріж невеликими шматочками.
Розклади подрібнене м’ясо по тарілках.
Наріж варені яйця кружечками і уклади поверх м’яса.
Залий м’ясо бульйоном. Після того, як він охолоне до кімнатної температури, прибери тарілки в холодильник на 6-8 годин.
Готовий холодець з курячих ніжок перед подачею на стіл прикрась зеленню.
Смачного!
Джерело:ukrainians.today