Якщо ви шукаєте ідеальне тісто для вареників і пельменів, то пропонуємо спробувати цей рецепт.
Тісто виходить просто дивовижним і все завдяки одному компоненту.
І цей компонент – звичайнісінька вода, але кип’ячена.
Потрібен крутий окріп.
Інгредієнти:
3 склянки борошна;
1 чайна ложка солі;
4 столові ложки олії;
1 склянка окропу.
Приготування:
Просіяти борошно в глибоку миску, всипати сіль. Влити окроп і обережно перемішати ложкою, щоб борошно заварилося.
Коли тісто трохи охолоне, влити олію і замісити тісто.
Накрити пакетом або харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин.
У цей час можна приготувати начинку. У якості начинки можна брати м’ясо, картоплю, тушковану капусту, сир, вишню, лівер. Одним словом, все, що забажаєте.
На заварному тісті вареники ідеально ліпляться, не розварюються, а саме тісто виходить ніжним та м’яким.