Українські фахівці з стандартизації готові запровадити стандарти ковбаси з рослинними інгредієнтами.
Це пов’язано з тим, що виробники ковбас і так вже додають у продукт рослинні інгредієнти, а продають як товар з м’яса.
Про це повідомила провідний інженер ДП «УкрНДНЦ» Валентина Андрощук, пише Словечко з посиланням на ГолосUA.
«В Україні є держстандарт, що регулює склад ковбас. В документі говориться, що він включає м’ясо. Але як мені розповіли виробники, ковбасу можна виробляти взагалі без м’яса. Але тоді я не розумію, чому продукт називається «ковбаса», адже стандарт по ковбасі включає м’ясо?», – висловилася вона.
Валентиа Андрощук додала, що в ДП «УкрНДНЦ» почали готувати проект технічних умов для ковбаси, куди включають рослинні компоненти.
«Вже є проект техумов на м’ясо-рослинного продукту. Він поки не прийнятий. Але це потрібно, тому що тоді офіційно це буде коштувати дешевше. Нехай буде м’ясо-рослинний продукт на прилавках, як і ковбаса, але нехай він буде зроблений за стандартом. Може, це підійде для пенсіонерів, у яких пенсія до 1000 грн, і вони не можуть купити ковбасу», – сказала вона.
PS
Тільки вдумайтеся. Спеціальна ковбаса для жебраків Пенсіонерів …
А що нас чекає Далі?
Мені це навіть Страшно уявити …
Джерело:bbcccnn.org