Лікування раку може бути швидким і недорогим. По крайней мере, так запевняють українські вчені – Автори сенсаційної розробки. Кажуть – їх вакцина дозволяє продовжити життя пацієнтів і навіть зупинити хворобу на ранніх стадіях. Чи так це – з’ясовували наші кореспонденти.

«- Це пухлина у нелеченного тваринного». Випробування вакцини проти раку на піддослідних тварин – дуже показові. Після введення препарату щурам – злоякісна пухлина починає швидко скорочуватися. А через місяць – і зовсім зникає.

«- І що, тварина здорово !? Здорово! На місці пухлини тільки маленький шрам, який через тиждень заросте », – стверджує Геннадій Діденко, завідувач лабораторії онкоіммунологіі Інституту експериментальної патології ім. Кавецького.
Дія вакцини, створеної за допомогою біоінженерних технологій, полягає в мобілізації імунної системи на боротьбу з пухлиною. Уже зараз препарат рятує життя сотням пацієнтів. За час роботи над вакциною Інститут накопичив дуже обнадійливу статистику.

«Застосування вакцини збільшує тривалість життя на 40-50 відсотків – залежно від типу пухлини в порівнянні з пацієнтами, які отримували класичну терапію», – розповідає Геннадій Діденко, завідувач лабораторією онкоіммунологіі Інституту експериментальної патології ім. Кавецького.