З квартири моєї сусідки завжди пахне свіжою випічкою. Тепер і я батони в магазині не купую, а печу їх за рецептом сусідки.
Набагато смачніший, ніж магазинний, а готується дуже просто! Хто ж не любить свіжий, ще тепленький хліб? Джерело
Інгредієнти для приготування:
Борошно – 250 г;
Дріжджі – 6 г;
Сіль – 4 г;
Вершкове масло – 30 г;
Молоко – 100 мл;
Вода – 50 мл.
Для змазування:
Яєчний жовток – 1 шт;
Молоко – 5 мл.
Кроки приготування:
Змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо маргарин, молоко і воду.
Замішуємо тісто. Формуємо з тіста кулю, накриваємо кришкою і ставимо в тепло на 90 хвилин.
Потім наминаємо і залишаємо на 10 хвилин.
Готове тісто ділимо на 5 частин, кожну частину розгортаємо в прямокутник, скручуємо і защипуємо краї.
Викладаємо заготовки на розстояння на півгодини. Робимо надрізи і змащуємо збитим жовтком з молоком.
Випікаємо при 180 градусах 20-30 хвилин до золотистого кольору.
Смачного!
Джерело: ukrainians.today