9 шкідливих продуктів, які забороняють кардіологи. Щоб серце завжди залишалося здоровим, потрібно викреслити зі свого життя те, що може йому нашкодити.
Щоб серце завжди залишалося здоровим, важливо не тільки дотримуватися дієти і дотримуватися здорового способу життя в цілому. Потрібно постаратися викреслити зі свого життя те, що може йому нашкодити.
До таких вредностей відносяться і деякі продукти, якими багато хто з нас періодично “балується”. І нехай повністю відмовитися від них не вийде, потрібно хоча б мінімізувати їх вживання.
9 шкідливих продуктів – ось найнебезпечніші і підступні з них:
1) Картопля фрі
У складі 100 г картоплі близько 8 грамів трансжирів. Це речовини не натурального походження, які утворюються в основному при виробництві маргарину і неодноразовому нагріванні рослинного масла.
Трансжири збільшують рівень холестерину в крові, тому в рази підвищують ризик захворювань серцево-судинної системи.
2) Червоне і перероблене м’ясо
Стейк, фарш і бекон в великих кількостях шкідливі для серця. Амінокислота карнітин, що міститься в червоному м’ясі, поглинається бактеріями травної системи.
Це запускає цілий ланцюжок реакцій, що в результаті призводить до підвищення рівня холестерину і підвищення ризику серцево-судинних захворювань.
3) Смажені продукти
Готування при високих температурах призводить до утворення трансжирів у великій кількості – вживання таких продуктів підвищує ймовірність розвитку проблем з серцем.
У тих країнах, де вважають за краще смажене м’ясо, такі захворювання дійсно зустрічаються частіше. У Китаї, де м’ясо частіше варять або тушкують, серцево-судинні захворювання зустрічаються рідше.
4) Піца
Всього в одному шматку піци міститься 10 грамів жирів, з них 4,4 грама насичених жирів.Постарайтеся не їсти більше одного шматка і замовляти овочеві піци замість пепероні.
5) Білий хліб
Регулярне вживання продуктів з високим вмістом вуглеводів, таких як білий хліб, підвищує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.
Високий глікемічний індекс швидко збільшує рівень цукру в крові, і з цієї причини, вважають фахівці, споживання таких продуктів загрожує серцевим нападом або навіть раптовою смертю.
6) Кукурудзяні пластівці
Вам вже відомо, що серце не любить багато вуглеводів і м’яса. Кукурудзяні пластівці – це швидкі вуглеводи. Через високий вміст в них цукрів після такого сніданку в організмі підвищується рівень інсуліну.
Як ви вже зрозуміли, споживання таких продуктів загрожує серцевим нападом або навіть раптовою смертю.
7) Сіль
Ні для кого не секрет, що сіль – це біла отрута. Вся справа в тому, що при надмірному вживанні солі судини починають швидко руйнуватися і закупорюватися.
Тому добова норма солі становить п’ять грамів, що приблизно становить 1 чайну ложку! Люди, які виходять за цю норму, ризикують захворіти серцево-судинними захворюваннями.
8) Локшина швидкого приготування
Локшина, як і багато інших оброблених продуктів, містить велику кількість солі, яка збільшує ризик розвитку серцевих захворювань та інсульту, кажуть фахівці.
Люди, які їдять страви з локшини 2-3 рази в тиждень, мають підвищений ризик розвитку кардіометаболічного синдрому, який, в свою чергу, підвищує ймовірність виникнення хвороб серця, діабету і інсульту.
9) Енергетичні напої
У 100 мл напою знаходиться 30 мг кофеїну. А так як стандартна баночка містить 300 мл, то виходить, що ми випиваємо приблизно 90 мг кофеїну (або 3-4 чашки еспресо).
Це досить велика доза, яка може викликати тахікардію. Ось такий, на жаль, вплив енергетиків на серце.
Джерело:zyttia.org