Ви тепер так чиститимете сковороди завжди.
Практично кожна господиня має кілька старих сковорідок з багаторічним нагаром, які вже неможливо відмити.
На такому посуді вже не хочеться готувати, але й викинути шкода.
Виявляється, є шанс подарувати такому кухонному начинню друге життя.
Як відмити чавунну сковороду
Чавунний посуд, на відміну від сковорідок з антипригарним покриттям, можна сміливо чистити щіткою та жорсткими губками.
Для того, щоб відмити кіптяву і нагар з такого посуду, потрібні всього 2 інгредієнти, які є в кожному будинку – сода й оцет.
Посипте забруднену сковороду щільним шаром соди й залийте оцтом. Залишіть посуд у такому стані на 1 годину. Потім просто видаліть залишки нагару жорсткою щіткою.
Як відмити сковороду з антипригарним покриттям.
Посуд з антипригарним покриттям дуже делікатний і чистити щіткою його не можна. Для чищення такого посуду використовують мильні розчини.
Натріть чверть шматка господарського мила, додайте 10 г солі, 10 г гірчичного порошку і 2 ст. л. нашатирного спирту. Цю суміш нанесіть на забруднену поверхню сковороди та залиште на 30 хвилин.
Потім промийте посуд водою.
Є ще один метод чищення сковороди за допомогою картопляного крохмалю. Для цього візьміть ємність, поставте туди сковороду і залийте водою.
Потім додайте крохмаль із розрахунком 100 г на 2 літри води. Прокип’ятіть у цьому розчині сковороду протягом 30 хвилин і весь бруд відійде.