Як швидко приготувати маринад.
Замаринувати цибулю для різних страв досить просто.
Маринований овоч можна використовувати як доповнення до м’яса, риби або різноманітних закусок.
УНІАН розкриє деякі секрети, які стануть в нагоді кожній господині.
Як замаринувати цибулю – покроковий рецепт від кулінара
Кулінар Євген Клопотенко радить брати для маринування цибулі виноградний або яблучний оцет.
Крім того, потрібні:
головка червоної цибулі;
50 г цукру;
50 г солі;
100 г оцту;
150 мл води;
трохи перцю-горошку і гвоздики.
Цибулину розрізати на скибочки, в ємність налити воду, додати всі складові, крім приправ, і нехай остигає. Потім залити маринадом цибулю, посипати спеціями і залишити на кілька годин, після чого зцідити.
Клопотенко додав, що вищевказані приправи замінні лаврушкою або куркумою, особливо якщо маринувати ріпчасту цибулю. Тоді вона буде з жовтим відтінком.
Замаринувати цибулю для салату – швидкий рецепт
Порада:для скорочення процес до 30 хвилин, візьміть не холодну, а гарячу воду. Далі нам потрібні:
3 цибулини;
1 ч. л цукру і солі;
1 ст. л оцту;
3 ст. л води.
Нарізати цибулю для салату, змішати інгредієнти і вилити в цибулю, перемішати і поставити охолоджуватися.
Як замаринувати цибулю для шашлику – поради та рецепт
Краще вибрати червону або фіолетову цибулю, порізати не тонкими скибочками, так вона буде хрустіти. Також потрібно:
цибуля – 2 шт.;
яблучний оцет – 1 ст. л
вода – півтори склянки
цукор – 2 ст. л
сіль – 3 ч. л
Почати з нарізки цибулі нетонкими скибочками, в глибокій тарілці змішати сіль і цукор, залити теплою водою і оцтом.
Порада: на цьому етапі для прискорення процесу сіль і цукор розмішати в гарячій воді, а потім додати оцет.
Далі скласти цибулю в каструльку, залити маринадом до країв і закрити кришкою. Залишити на 60 хвилин, після додати трохи кропу і олії. Так цибуля зберігається в холодному місці до 14 днів.
Як замаринувати цибулю для оселедця – покрокове приготування
Оселедець подається обов’язково з цибулею. Для маринування потрібно:
3 цибулини;
2 ст. л цукру і олії;
250 мл води;
3 ст. л оцту;
1 ч. л солі;
мелений перець.
Спочатку цибулю очистити і порізати скибочками, в глибокій тарілці змішати інгредієнти і покласти до них цибулю, залишити на хвилин 30, потім маринад зцідити, полити олією, посипати перцем і нехай постоїть ще хвилин 30.