Користь вершкового масла для твого організму дуже велика.
Проте дуже часто недобросовісні виробники додають в нього рослинні жири або зовсім видають за нього звичайний маргарин, таким чином цей продукт придбав погану славу.Ми розповімо тобі, на що потрібно звернути увагу при покупці вершкового масла і в чому його користь.
Якість вершкового масла
Щоб масло служило твоєму здоров’ю на благо, воно повинно бути якісним. Сьогодні виробники навчилися робити продукти з самого низькоякісної сировини, тваринні жири замінювати рослинними і навіть вершкове масло не стало винятком. Тому, перед тим як говорити про користь натурального продукту, потрібно знати, як його вибрати.
ЯК ВИБРАТИ ЯКІСНЕ ВЕРШКОВЕ МАСЛО
Дізнайся, який ГОСТ у вершкового масла в твоїй країні, а який у маргарину. Якщо ти бачиш на маслі ГОСТ від маргарину, то відстав цей продукт в сторонку. Також не купуй маслечко і маслопродукти.
Зберігатися масло в магазині має при температурі не вище 6 градусів. Термін зберігання не повинен перевищувати 30-35 днів. Якщо продукт зберігається довше, то в ньому явно присутні спеціальні добавки.
Віддавай перевагу маслу в упаковці з фольги, а не з паперу. На світлі олія жовтіє, втрачаючи вітамін А. Упаковка з фольги перешкоджає цьому процесу.
Купуючи вагове вершкове масло на ринку, не соромся спробувати його на смак. Воно повинно швидко танути в роті і не прилипати до зубів, як це робить маргарин. Також зверни увагу на зріз: він повинен бути сухим, щільним, блискучим і без розшарування.
Масло повинно мати легкий жовтуватий відтінок, при цьому взимку натуральне вершкове масло світліше, а влітку темніше. Це пов’язано з якістю трави, яку їдять тварини. Але воно не повинно бути білим або жовтим.
Натуральне масло легко мажеться на хліб. Якщо воно кришиться, то в ньому багато води.
У домашніх умовах ти можеш провести експеримент. Поклади шматочок масла в гарячу воду. Якісний продукт розчиниться однорідною калюжкою, а підробка буде плавитися грудочками.
Ми представляємо твоїй увазі кілька вагомих причин, за якими варто внести вершкове масло в свій раціон, якщо ти відмовлявся від нього раніше.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ вершкового масла
Вершкове масло – найбільш легкозасвоюване джерело вітаміну А, який необхідний для підтримки роботи наднирників і щитовидної залози.
Вживання вершкового масла не веде до надмірної ваги. У його складі жирні кислоти, які витрачаються організмом тільки на енергозабезпечення, а не на жирові відкладення. Після вживання маслаз’являється відчуття насичення. Відчуття голоду зменшується, а це значить, що ти не будеш переїдати.
Вершкове масло є чудовим джерелом йоду, нестача якого може викликати появу зоба.
Вершкове масло покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Воно знижує частоту діареї у дітей і запорів у дорослих.
Люди, які вживають вершкове масло, менше схильні до ризику інфаркту.
Жирні кислоти вершкового масла полегшують всмоктування таких необхідних вітамінів, як А, Е, D, К. Навіть готувати їжу радять на вершковому маслі, а не на соняшниковій олії. Щоб вершкове масло не пригорало, потрібно додати трохи оливкової олії.
Вершкове масло багате антиоксидантами. Вони зменшують можливість розвитку раку і атеросклерозу.
Тепер ти знаєш, наскільки корисно їсти вершкове масло і як вибрати якісний продукт. Знайди для нього місце в своєму раціоні – твій організм буде задоволений. Поділись корисною інформацією зі своїми друзями в соціальних мережах!
Джерело:merezha.co