Гірчиця відома приправа ще з давніх времен.Не одне свято не обходилося без прекрасного соусу, її подають і до м’яса, риби, сала, використовують в якості маринадів, заправок для салатів.
Сьогодні пропоную вам два види гірчиці, на основі яблук і груш, обидва варіанти готую по одному й тому самому рецепту.
Нам буде потрібно:
яблука (груші) -3-4 шт
гірчичний порошок-3 ст.л (50 гр)
яблучний оцет (або оцет 9%) – 3 ст.л
морська сіль-1 ч.л
мед-2 ст.л (можна замінити на цукор)
суміш меленого перцю – щіпка
-2 бутона
Фрукти запікаю в духовці, в фользі, при температурі 180 * близько 20-30 хвилин.
Даємо повністю охолонути, відокремлюємо м’якоть від шкірки, подрібнюємо за допомогою блендера, можна використовувати звичайну виделку.
Для гірчиці нам необхідно 4 ст.л пюре з яблук або груш.
В літрову баночку відправляємо фруктове пюре, сіль, мед, порошок гірчиці, бутончики гвоздики, суміш перців.
Доводимо оцет до кипіння (але не кип’ятимо) і заливаємо нашу суміш в баночці і добре перемішуємо.
Накривамє кришкою, залишаємо на 1 -2 години при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник.
Через 2-3 дні гірчиця добре дозріє.
Вихід приблизно 250-300 гр
Термін зберігання півроку, ну думаю любителі гірчиці стільки зберігати її не будуть.
На її основі готую домашній майонез.
Смачного!
Джерело:ibilingua.com