Дізнайтесь, як зберегти картоплю взимку.
Картопля — одна з популярних овочів, який є в кожному будинку.
Завдяки смаковим якостям вона може бути як самостійною стравою, так і доповненням до інших.
Багато людей вважають за краще заготовляти картоплю на зиму. Але щоб коренеплоди не втратили своїх якостей і були придатні до вживання, важливо не допустити їх проростання.
Зробити це можна завдяки хитрощі, якою користувалися наші бабусі.
Як зробити, щоб картопля не виростала взимку
Картопля добре переносить зиму в прохолодному місці, що добре провітрюється. Для цього підходить темний підвал або комора.
Якщо на бульбу потрапить сонце, вони швидко почнуть проростати та змінювати колір, а потім стануть непридатними для споживання.
Щоб вони не проросли, овочі не можна зберігати у целофановому пакеті. Найкраще для зберігання картоплі підходять дерев’яні ящики або плетені кошики.
Для кращого збереження картоплі взимку можна вдатися до невеликої хитрості.
У тару з коренеплодами додайте трохи каштанів, які збирали восени. Вони запобігають скупченню вологи та не дадуть картоплі загнити й прорости.
Замість каштанів можна використовувати яблука кислих сортів чи лимони.
Чи можна їсти пророслу картоплю
Картопля, що проросла, може містити шкідливі речовини. Якщо бульби повністю вкрилися пагонами, стали м’якими або зморщилися, їх необхідно одразу викинути.
З метою власної безпеки ні за яких обставин не можна їсти позеленілу картоплю.
Якщо колір бульби не здається підозрілим і єдиною проблемою є одиночний пагін, його можна просто зрізати.