19 квітня православні християни відзначають Великдень, тому найпопулярнішим рецептом цьому тижні стала паска. Традиційно господині змагалися, чия паска смачніше, і Оля Полякова — не виняток. Зірка стверджує, що в майстерності приготування пасхального хліба їй немає рівних, передають Патріоти України.
«Смачнішої паски, ніж у мене, я не їла ніколи ні у якої господині, — заявила вона в прямій трансляції на Instagram TV. — У всіх завжди забите тісто, а у мене воно пухке. Але для цього треба з нею повозитися, звичайно». Також Полякова провела термінологічний лікнеп: «Пасха через букву «х»- це свято Великдень, а пекти ми будемо паски, через «к». Тому що в Україні печуть паски, а в Росії — кулічі».
Для приготування паски за рецептом Полякової вам знадобиться:
- 300 г молока
- 1,8 кг борошна
- 18 яєць
- 0,5 кг цукру
- 0,5 кг вершкового масла
- 300 г родзинок
- 50 г коньяку
- дріжджі, ваніль, цукрова пудра, форми
1,5 пакетика дріжджів заливаємо теплим молоком, додаємо борошно і розмішуємо до консистенції густої сметани. Ємність з цією сумішшю (опарою) співачка поставила в розігріту до 50 градусів духовку, а потім зайнялася приготуванням тіста.
- В разгар эпидемии продавцы без масок трогают товары: фото из украинских супермаркетов
- Врач объяснила, как не подхватить коронавupyс
- Передали Зеленському. Рада ухвалила нагальні закони. Разумков усе підписав
Для тіста Полякова взяла 550 грамів цукру, білки 14 яєць і жовтки 18 яєць. Цукор вона рівномірно розподілила в ємностях з білками і жовтками, після чого збила їх до стану піни. Ізюм співачка залила коньяком і залишила набухати.
Через 20 хвилин в підігріту опару Полякова вилила збиті білки і жовтки з цукром, туди ж додала м’яке масло і висипала борошно. «Тісто має бути рідкуватим. Якщо у вас тісто буде тверде, і ви зможете брати його руками, пухка паска у вас не вийде», — попередила вона, збиваючи тісто за допомогою комбайна.
Наступний крок — додати в тісто трохи оливкового масла і обваляти в борошні родзинки. Щоб тісто трохи зійшло, вона ненадовго поставила його в духовку на 30-40 градусів, попутно займаючись підготовкою форм.
На дно форми Полякова поклала пергамент, а боки порадила змастити оливковою олією або смальцем. Форми зірка наповнила тестом на третину, після чого на 1,5 години поставила в духовку, розігріту до 40 градусів. За цей час тісто має дуже сильно піднятися. Коли тісто підніметься, його аккуртано виймають з духовки, включають її на 200 градусів, повертають паски назад, і випікають протягом 35 хвилин.
Прикраси для паски Полякова робить сама, тому що «різнокольорові горошинки» їй не подобаються. Для цього вона замочила в холодній воді желатинові листи і розчинила їх на газу. Потім розчинений желатин змішала з цукровою пудрою, розфарбувала мастику соком з буряка і шпинату, і зліпила квіти і листя. Детальним відео і фотографіями рецепта паски Оля Полякова пообіцяла поділитися на YouTube і в Instagram-історіях.
Джерело:bbc-ccnn.com/